Bouw en openbare werken

De bouwsector is een van de snelstgroeiende sectoren van België. En dat is begrijpelijk, want of het nu gaat om een school die wordt gefinancierd door openbare infrastructuurmiddelen of een hoofdkantoor van een privébedrijf, er moet altijd wel iets worden gebouwd.

Maar daarom is succes in de bouw nog geen uitgemaakte zaak. In feite vereist het een zorgvuldige planning en veel aandacht voor logistiek, en daar zijn vooral betrouwbare, kwaliteitsvolle machines voor nodig.

Deze machines zijn echter vaak duur in aankoop en onderhoud, en de cashflow van bouwbedrijven kan onvoorspelbaar zijn, waardoor ze zich ofwel veel moeten ontzeggen ofwel hun cashreserves plunderen.

De financieringsoplossingen van BNP Paribas Leasing Solutions kunnen hier een oplossing bieden.

We financieren alle soorten materieel voor bouw en openbare werken, zoals o.a.:

  • Graafmachines
  • Graaflaadmachines
  • Laders
  • Vrachtwagens
  • Asfaltafwerkmachines
  • Hijskranen: mobiel, zelf te monteren en torenkranen
  • Cement / betonmixers
  • Verdichtingsmachines
  • Verreikers

 

Waarom als klant kiezen voor leasing of huur?

Via kosteneffectieve financieringsoplossingen zoals leasing en huur kunnen bouwfirma’s gemakkelijk het materiaal verwerven dat ze onmiddellijk en langdurig nodig hebben. Kosten worden op die manier beter voorspelbaar en beheersbaar.

Financiële leasing bijvoorbeeld is een gemakkelijke manier voor bedrijven die de machines, die ze gebruiken, ook willen bezitten. Door de kosten te spreiden over maandelijkse of driemaandelijkse betalingen, heeft de klant niet onmiddellijk een gat in zijn jaarbudget, wordt de BTW voorgefinancierd en kan hij op het einde van het contract het materieel verwerven door de vooraf bepaalde contractuele aankoopoptie te lichten.

Sommige klanten zijn echter minder geïnteresseerd in bezit en meer in gebruik van het materieel. Geschikter is dan een financiële huur waarbij de huren aftrekbaar zijn en er geen impact is op de balans, maar enkel op de resultatenrekening.

 

Waarom BNP Paribas Leasing Solutions ?

Bij BNP Paribas Leasing Solutions zijn onze overeenkomsten voor machinefinanciering zorgvuldig opgesteld zodat ze voldoen aan de behoeften van fabrikanten, verdelers en zakelijke gebruikers van bouwmateriaal. We kunnen financieringsoplossingen aanbieden voor de beste sectorspecifieke materialen, uitrusting en machines. Ons aanbod aan financieringsproducten bestaat uit financiële leasing en financiële huur.