Landbouw

BNP Paribas Leasing Solutions is diep geworteld in de agrarische sector. Al meer dan 50 jaar helpen wij landbouwbedrijven te groeien. Vandaag zijn wij een toonaangevende financier van landbouwmachines en hebben succesvolle samenwerkingen met producenten, dealers en tussenpersonen in heel de Benelux.

Landbouwfinanciering, wat houdt dat in?

In de agrarische sector zijn kapitaaluitgaven een constante zorg. Het is bovendien een branche die afhankelijk is van seizoenen: waarbij oogstopbrengsten – en dus ook marges – kunnen schommelen. Het juiste materiaal kan essentieel zijn om zo efficiënt mogelijk te oogsten. De aanschafwaardes van tractoren, ploegen en grondfrezen zijn echter aanzienlijk.

Het financieren van landbouwmachines geeft uw landbouwers en loonwerkers toegang tot de beste en meest up-to-date producten wanneer zij die nodig hebben. Door deze machines aan te bieden via financiële leasing, huur of financiering, verstrekt u hun de machines die ze nodig hebben, zonder daarbij budgetten te overschrijden of met verouderde machines te moeten werken.

Wij financieren o.a:

 • Tractoren
 • Maaidorsers
 • Verreikers
 • Voedermachines
 • Balenpersen
 • Maaiers en schudders
 • Meststrooiers en sproeiers
 • Ploegen en zaaimachines

 

Soepele finacieringsformules

 • Financiële leasing
 • Financiële huur
 • Krediet

 

 

Voordelen en mogelijkheden van landbouwfinanciering voor klanten

De voordelen van landbouwfinanciering zijn legio. De flexibele betalingsperiodes zijn erg aantrekkelijk: wanneer betalingen over maanden en jaren kunnen worden gespreid, wordt die kostbare, allerbeste maaidorser plots een realistische aankoop.

Als de klant liever eigenaar van de machine wil worden, kan hij kiezen voor :

        een kredietfinanciering waardoor de klant onmiddellijk eigenaar wordt terwijl de betalingen over de tijd gespreid worden.   De klant heeft daarbij de mogelijkheid om zonder limiet een voorschot te betalen. 

        een financiële lease overeenkomst. Via deze regeling heeft de eindgebruiker het volledige gebruiksrecht van het materieel en op het einde van het contract de mogelijkheid de aankooptie te lichten, het contract te hernieuwen of het materiaal in te leveren.  Het contract wordt op de balans geactiveerd en het materieel wordt afgeschreven.

Indien de klant geen eigenaar wil worden, kan hij via financiële huur de machine gebruiken tegen betaling van een periodiek bedrag tot het materiaal aan het einde van het contract aan de leverancier terug wordt gegeven.   Dit biedt landbouwers de flexibiliteit om een meer recent model te leasen van zodra het op de markt komt. 

Landbouw is een snel veranderende sector waarbij iIedere landbouwer zijn eigen vereisten en omstandigheden heeft. Onze financiële oplossingen bieden daarbij de flexibiliteit die nodig is en bieden veel meer mogelijkheden dan contante aankopen of helemaal niet investeren in nieuw materiaal.

Waarom als fabrikant of verdeler van landbouwmachines kiezen voor BNP Paribas Leasing Solutions?

BNP Paribas Leasing Solutions biedt eenvoudige, betaalbare en flexibele financieringsoplossingen voor fabrikanten en verdelers van landbouwmachines en hun klanten. Onze oplossingen zijn niet enkel transactioneel: onze partnerships met fabrikanten ene verdelers van landbouwmachines bestaat eveneens uit ondersteuning van onze verkoops- en administratieve teams, verkooptraining op maat, slimme digitale tools, een snelle en efficiënte kredietanalyse en nog veel meer zodat u een one stop shop wordt voor de klant die op zoek is naar een landbouwmachine. We willen graag een business enabler zijn voor u en uw klanten.

We hebben ruime ervaring in de agrarische sector en grondig inzicht in bodembewerking, en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Gebruik onze expertise om uw klanten de juiste machines die zij nodig hebben te helpen financieren en u zult er ook de vruchten van plukken.

Facts & Figures

Nog te bepalen

Nog te bepalen