Equipment Logistic Solutions (ELS)

U vervaardigt of verkoopt professioneel materiel voor de landbouw-, bouw-, materiaalverwerking- of transportsector. U wenst uw verkoop te bevorderen door het aanbieden van leasing en huur oplossingen aan uw klanten.

Onze business unit Equipment & Logistic Leasing Solutions stelt, onder vorm van een samenwerking (constructeur, invoerder, verdeler of Joint Venture), vernieuwende formules op maat.

U wordt daarbij begeleid door onze experten die samen met u naar die oplossingen zoeken  die de grootste bijdrage leveren aan de groei van uw bedrijf.

De voordelen van onze oplossingen :

  • Gespecialiseerde teams voor elk type materiel die het specifieke karakter en de uitdagingen van uw sector begrijpen
  • Een breed scala aan financiële producten die aan de eisen van uw klanten voldoen, zoals cash flow management en aangepaste plannen
  • Bevorderen van de loyaliteit van uw klanten door de ‘One Stop Shopping’ benadering
  • Overzicht en controle van de contracten die ten einde lopen
  • Delen van het risico
  • Behoud van de controle gedurende het volledige kredietproces
  • Producten in overeenstemming met de veranderingen in het juridische en fiscale landschap
  • Duidelijke en homogene normen
  • Financiële contracten ofwel onder de BNP Paribas Leasing Solutions merknaam ofwel onder uw eigen merknaam
  • Een trainingsprogramma dat uw sales medewerkers de kans geeft de nodige kennis over de financiële producten en oplossingen te vergaren

Wij hebben een waaier van producten en diensten ontwikkeld om aan de financiële behoeften van uw klanten te voldoen :

Krediet
Enkel voor landbouwmachines.  Dankzij deze vorm van financiering wordt de klant onmiddellijk eigenaar van de machine.

Financiële Leasing met aankoopoptie
Met deze vorm van financiering kent uw klant  op voorhand de prijs voor de aankoop van het materieel wanneer het leasingcontract ten einde loopt. Deze waarde, aankoopoptie genoemd, wordt op het contract vermeld. Aan het einde van het contract heeft uw klant de mogelijkheid om de aankoopoptie te lichten en eigenaar te worden van het materieel.

Huur
Onder deze regeling gebruikt uw klant het materieel zonder het te verwerven. BNP Paribas Leasing Solutions behoudt de eigendom van de activa. Zodra de huurperiode voorbij is, kan uw klant het materieel terugbrengen of de overeenkomst verlengen.

Huur met diensten, of operationele huur
Dankzij deze formule  kunnen andere aanverwante diensten zoals bij voorbeeld onderhoud,  geïntegreerd worden in het huurcontract.

Asset verzekering 
Dankzij deze aanvullende dienst kan uw klant zich aansluiten aan de casco verzekering afgesloten door BNP Paribas Leasing Solutions. In geval van een totaal verlies van apparatuur, wordt de vergoeding betaald om zijn balans te vereffenen. In het geval van gedeeltelijk verlies, dekt de vergoeding de kosten van reparatie.

EXPERTISE /Vendor Academy

Dankzij ons opleidingsprogramma “Vendor Academy” profiteert u van onze diepgaande kennis over  onze producten en diensten.  Deze kennis kan uw team vervolgens bij uw klanten gebruiken om de verkoop te bevorderen.  BNP Paribas Leasing Solutions fungeert op deze innovatieve wijze als een business accelerator voor haar partners, namelijk door het aanbieden van diensten met echte toegevoegde waarde.

Lease Offers

Als vendor van BNP Paribas Leasing Solutions krijgt u toegang tot ons extranet ‘Lease Offers’. Dit laat u toe om snel en efficiënt de deal met uw klant af te ronden. Vandaag heeft BNP Paribas Leasing Solutions ook een op maat gemaakte applicatie beschikbaar voor smartphones, tablets en pc’s, zodat u overal snel en gemakkelijk een verkoop kan sluiten.

Financiering dankzij de Europese Investeringsbank (EIB) enveloppe

De EIB komt tussen in de financiering van projecten binnen de EU-lidstaten, ter bevordering van innovatie, het milieu en regionale ontwikkeling en ter ondersteuning van het midden-en kleinbedrijf (MKB) en de midcap-ondernemingen.