Op weg naar een duurzame en slimme landbouw

Op weg naar een duurzame en slimme landbouw

Als landbouwer hebt U het ongetwijfeld al gemerkt: de digitale revolutie in de landbouwsector is volop bezig. Overschakelen naar ‘smart-farming’ doet U natuurlijk niet van de ene op de andere dag. En ook uw bedrijf aanpassen om duurzamer aan landbouw te doen vraagt de nodige investeringen.

Slimme technologieën = optimale productie

De digitale revolutie zal de komende jaren het dagelijks leven van de professionals in de landbouw ingrijpend veranderen. De nieuwe technologieën die meer en meer gebruikt worden op de boerderijen leiden tot een veranderde visie over hoe we aan landbouw doen. Dankzij deze slimme technologieën weet u meer als landbouwer en dat komt uw landbouwproductie alleen maar ten goede. Technologie maakt een betere controle, een beter inschatting van de behoeften en een optimalisering van de grondstoffen en hulpbronnen mogelijk. Over welke technologieën gaat het? Denk aan de gps en aan sensoren die vandaag al in heel wat landbouwuitrusting aanwezig zijn. Of ga een stap verder en breidt uw technologische uitrusting uit met robots of drones.

Gebundelde expertise

Om die vernieuwingen in uw bedrijf te realiseren kan u terecht bij BNP Paribas Leasing, Europees marktleider in landbouwfinanciering met 70 jaar ervaring. Bij BNP Paribas Leasing Solutions beperkt onze expertise zich niet alleen tot installaties en machines. Ook voor technologische apparatuur kan u bij ons aankloppen. Door deze complementaire expertises te bundelen kunnen we de fabrikanten en distributeurs die willen overschakelen naar smart-farming nauw ondersteunen.

Led-verlichting en CNG-trekkers

Naast de digitale transformatie zijn er nog twee trends die de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen in de landbouwmarkt: de opkomst van de circulaire economie en de energietransitie. Twee evoluties die we bevorderen door nieuwe samenwerkingsverbanden te ondersteunen en duurzame landbouwuitrusting zoals led-verlichting en CNG-trekkers te financieren.

Oplossingen op maat voor elke landbouwprofessional

Onze expertise in landbouwfinanciering beperkt zich niet tot de landbouwers zelf, we bieden ook fabrikanten en distributeurs van landbouwapparatuur kant-en-klare oplossingen die hun bedrijfsgroei een duw in de rug geven. Op die manier dragen we ons steentje bij dat de Europese Unie de grootste landbouwmacht ter wereld blijft, met een landbouwproductie die volgens het laatste verslag van Eurostat op 405 miljard euro wordt geschat.

Deze dynamische en bloeiende sector biedt veel commerciële mogelijkheden voor de landbouwmachinesector, die in 2018 met 6,5% is gegroeid. Onze samenwerking met bijna de helft van de agrarische spelers op internationaal niveau draagt rechtstreeks bij aan de financiering en de groei van de Europese landbouwmarkt. Wij werken nauw samen met deze partners, meestal via witte labels of joint ventures, om hun merken te promoten.

Wat bieden we aan?

– Een breed gamma financiële producten en diensten die inspelen op uw behoeften: financiële leasing met aankoopoptie, leasing met diensten, huur, krediet, …

– Een strategische marketing en sales aanpak in samenwerking met belangrijke fabrikanten van landbouwmachines;

– Een globale aanpak over de landen heen.

In cijfers

– 410 aanvragen per dag voor de financiering van landbouwmachines;

– 66.000 financieringscontracten voor machines per jaar;

– 2/3 van deze contracten heeft betrekking op tractoren, maar we financieren ook andere soorten machines, zoals maaidorsers, hakselaars, druivenoogstmachines, verreikers, melkapparatuur, geleidings- en precisiesystemen, en alle bodemmaterialen zoals ploegen, maaiers en nog veel meer.

Kom onze partners bezoeken op Agribex

Van 3 tot 8 december 2019 vindt U onze partners op Agribex, de grootste Belgische vakbeurs voor landbouwmachines in Brussels Expo.

De digitale revolutie zal de komende jaren het dagelijks leven van de professionals in de landbouw ingrijpend veranderen. BNP Paribas Leasing helpt U deze transitie vlot te maken.